Silk Road beheerder gearresteerd in Thailand

Silk Road beheerder gearresteerd in Thailand

Roger Thomas Clark, beheerder van Silk Road, een handelsplaats voor illegale goederen en diensten is in Thailand opgepakt. Volgens het Ministertie van Justitie in de VS is hij een belangrijk adviseur van de oprichter Ross Ulbright.

De man die oorspronkelijk uit Canada komt is donderdag in Thailand gearresteerd en zal naar alle waarschijnlijkheid uitgeleverd worden een de VS. Hij riskeert daar een levenlange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij o.a. witwassen van geld en drugshandel.

Amerika beschuldigd hem van het adviseren van de illegaal opererende eigenaar van de website. Ondermeer de technische infrastructuur en de manier waarop deze is gebouwd komt voort uit advies van Roger Thomas Clark. Hij speelde hiermee een grote rol in het vermijden van autoriteiten.

Ross Ulbricht, de oprichter van Silk Road is eerder in 2015 al veroordeeld tot levenslang. Een Nederlander die banden onderhield met Silk Road werd schuldig bevonden aan drugshandel via de handelsplaats en kreeg 10 jaar gevangenisstraf in de VS.

silk-road-featured-sb-detail-1540xANYTHING

Achtergrondinformatie over de eerdere veroordeling van Silk Road oprichter Ulbricht en de betrokken Nederlander is te vinden op Tweakers via ondertaande links:

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *