Signal Private Messenger app nu ook op desktop

Signal Private Messenger app nu ook op desktop

Signal Private Messenger, de app die versleutelde berichten stuurt op Android, en iOS is nu ook beschikbaar als desktop versie. Zowel

Naast de Android en iOS versie heeft Signal nu ook een desktop versie. Als één van de weinige chat app wordt Signal app nog steeds aangeraden door security experts. Dat Edward Snowden de app dagelijks gebruikt om versleutelde berichten uit te wisselen zegt het één en ander over de beveiliging en privacy van de app.

Signal versleuteld de berichtuitwisseling volledig middels end-to-end encryption, vergelijkbaar met een anonieme VPN service. Behalve de verzender en ontvanger van het bericht is het vrijwel onmogelijk om de berichten te lezen. Door de versleuteling zijn de berichten ook in geval van onderschepping waardeloos voor de gluurder.

De desktop versie is volledig geïntegreerd met de mobiele variant, alles loopt synchroon. De beta versie werkt momenteel alleen nog met Android smartphones en tablets. Signal desktop is alleen als Google Chrome app beschikbaar.

Wil je je inschrijven voor de beta versie van Signal Desktop? Dat kan, zo’n 8500 anderen gingen je voor!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *