Rootgebruikers kunnen Netflix app niet meer downloaden

Rootgebruikers kunnen Netflix app niet meer downloaden

Netflix heeft er voor gekozen om het gebruik van haar app voor rootgebruikers te blokkeren. Het is dan ook niet meer mogelijk om met een geroot toestel de app te downloaden in de Play Store.

Op het ogenblik dat gebruikers er met een geroot toestel voor kiezen om naar Netflix te zoeken is de app niet meer in de zoekresultaten terug te vinden. Indien men meteen naar de pagina van de app gaat krijgt men de melding dat het toestel niet compatibel is met de app.

Widevine DRM

In een reactie op bovenstaande heeft Netflix bekend gemaakt dat het voor de beveiliging over is gegaan op het Widevine DRM welke door Google is aangeleverd. Omwille van deze reden zullen toestellen die niet door Google zijn gecertificeerd of die bijvoorbeeld werden aangepast niet langer werkzaam zijn met de nieuwste versie van de app.

Het is niet de eerste keer dat een app rootgebruikers blokkeert. Eerder was dit bijvoorbeeld ook al het geval voor Snapchat evenals Pokémon Go. Toch komt de blokkering van rootgebruikers in de praktijk niet zo vaak voor. Dit heeft alles te maken met het feit dat op deze manier zeer veel potentiële klanten worden verbannen.

Meer mogelijkheden door te rooten

Dat veel mensen er voor kiezen om hun toestel te rooten is niet zo vreemd. Heel wat Android-gebruikers hebben er reeds voor gekozen om hun toestel te rooten omdat ze op die manier over meer mogelijkheden beschikken. Door het rooten van een toestel beschikt de gebruiker in kwestie over meer rechten. Hierdoor is er plots nog heel wat meer mogelijk met dan standaard met een Android toestel.

Netflix toch werkzaam krijgen op geroot toestel

Toch moet het gezegd dat de Netflix app wel nog steeds gewoon kan werken op een toestel dat door Widevine als niet veilig wordt beschouwd. Wordt de app immers via een omweg gedownload, namelijk als APK-bestand, dan werkt ze perfect op een geroot toestel.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *