Reddit blokkade weer opgeheven in Turkije

Reddit blokkade weer opgeheven in Turkije

Turkije heeft de blokkade op sociale nieuwswebsite Reddit weer opgeheven. De blokkade op Reddit die de Turkse overheid onlangs opzette  is ongedaan gemaakt. Reddit is gewoon weer te bereiken vanuit Turkije.

Reddit gebruikers in Turkije melden dat alles weer werkt zoals het hoort. Ook de website van de Turkse overheid verifieert dat Reddit niet meer geblokkeerd is in het land.

Waarom Reddit geblokkeerd werd door Turkije is wel te raden maar werd niet bevestigd door de Turkse overheid. Doorsnee Reddit-gebruikers zijn niet op hun mondje gevallen en hebben vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staan. Moderatie van berichten op Reddit vind alleen plaats als er wetten worden overtreden door het plaatsen van het bericht.

Sinds vrijdag was Reddit niet te bereiken in Turkije en kregen bezoekers een foutmelding. Sinds 2007 kan de overheid in Turkije zonder oordeel van rechters naar eigen inzien websites blokkeren. De internetwet is bedoeld om zaken als kinderporno en terrorisme tegen te gaan. Maar ook illegale filesharing sites en websites die “misdaden tegen Mustafa Atatürk – de eerste president van Turkije” plegen kunnen hierdoor geblokkeerd worden.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *