PureVPN logs gaven doorslag bijet oppakken van cyberstalker

PureVPN logs gaven doorslag bijet oppakken van cyberstalker

Wil jij wél echt anoniem zijn op internet? Kies de beste anonieme VPN!

Een man uit het Amerikaanse Massachusetts werd vorige week gearresteerd en beschuldigd van cyberstalking. De man zou een voormalige kamergenote hebben gestalkt en haar vrienden en familieleden. Documenten van de rechtbank hebben nu duidelijk gemaakt dat onder meer de logbestanden (logs) van PureVPN hebben bijgedragen aan de identificatie en arrestatie van de persoon in kwestie. Dit is opvallend, want tot dusver hield PureVPN altijd vol geen logs van haar gebruikers bij te houden.

De man die werd gearresteerd wordt er niet alleen van beschuldigd om zijn voormalige kamergenote op het internet te hebben gestalkt, daarnaast zou hij ook haar computer hebben gehackt.

De feiten begonnen bovendien reeds vorig jaar in april. Toen hackte de beschuldigde de computer van de 24-jarige vrouw en stal enkele persoonlijke foto’s evenals gevoelige informatie over haar medische en seksuele geschiedenis. Ook andere privé details kwamen in de handen van de stalker terecht. Bovendien bleef het hier niet bij. Hij zou de informatie namelijk vervolgens hebben doorgestuurd naar honderden anderen. Bovendien zou hij ook valse profielen op het internet hebben aangemaakt waar het echte adres van zijn slachtoffer op stond vermeld. Het gevolg hiervan was dat verschillende mannen aanbelden aan de deur van de jonge vrouw.

“PureVPN: Niet alleen gelogd maar ook gelogen, niet te geloven!”
-Robin, vpnService.nl

Gebruik van VPN-dienst PureVPN om onder radar te blijven

In een poging om zijn duistere zaken te verdoezelen zou de cyberstalker er voor hebben gekozen om gebruik te maken van allerhande online hulpmiddelen waaronder PureVPN.

Daar bleef het echter niet bij. De ervaren computergebruiker maakte namelijk eveneens gebruik van TOR-services en zou gebruik hebben gemaakt van e-mail providers die er om bekend staan geen logs of andere data van hun gebruikers bij te houden. Toch valt de man nu samen met PureVPN door de mand. Hoe dan?

Ook verbaal en fysiek geweld offline

In eerste instantie viel het omwonenden en vrienden van het 24-jarige slachtoffer reeds eerder op dat de vrouw zowel verbaal als fysiek werd bedreigd los van het internet. Dit zorgde er voor dat de lokale autoriteiten de man al in het oog hielden. Misschien wel het meest doorslaggevende bewijsmateriaal komt echter uit een compleet andere hoek. Het zouden de logs van VPN-provider PureVPN zijn die de man de das om hebben gedaan.

Logs van PureVPN doorslaggevend

Nadat de computer van de beschuldigde in beslag werd genomen werd duidelijk dat hij er op regelmatige basis voor koos om gebruik te maken van de VPN-dienst PureVPN. Vervolgens nam de FBI contact op met de in Hong Kong gevestigde provider welke kon vaststellen dat de persoon in kwestie vanaf twee verschillende ip-adressen gebruik heeft gemaakt van de dienst. Het ging hierbij niet alleen om het ip-adres van bij de beklaagde thuis, maar ook van op diens werk. Ondanks het feit dat dit bewijs ontegensprekelijk kan worden aangewend in de rechtbank zal het de VPN-provider ongetwijfeld heel wat kopzorgen opleveren. PureVPN claimde jarenlang geen enkel logbestand van haar gebruikers bij te houden. Bij PureVPN zelf was tot dusver niemand bereid om een reactie te geven op deze zaak.

Wil jij wél echt anoniem zijn op internet? Kies de beste anonieme VPN!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *