ProtonMail pakt uit met gratis VPN dienst

ProtonMail pakt uit met gratis VPN dienst

De beveiligde e-maildienst ProtonMail werkt aan een gratis VPN-dienst. Dit heeft Andy Yen, de oprichter aangegeven tegenover RTL Z.

ProtonMail is een beveiligde e-maildienst welke er voor zorgt dat de e-mails door middel van end-to-end-encryptie worden beveiligd. De dienst zou tegenwoordig door miljoenen mensen worden gebruikt.

Toen Yen een aantal jaar geleden op zoek ging naar een echt kwalitatieve VPN-dienst om zijn internetverkeer te versleutelen en te beveiligen kon hij niet anders dan vaststellen dat er geen goede te vinden was.

Daarom begon hij met zijn eigen VPN die de naam ProtonVPN kreeg. De VPN dienst zou in de lente van dit jaar voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Net als ProtonMail kan ook ProtonVPN overigens gratis worden gebruikt.

Goede eerste indruk

Door gebruik te maken van ProtonVPN is het onder meer mogelijk om een verbinding te maken met servers in Nederland, Duitsland, Japan en de Verenigde Staten. De VPN verbinding is snel en ProtonVPN laat een een prima eerste indruk achter.

ProtonVPN

Bovendien is er ook nog de zogenaamde Secure Core-functie. Met deze functie is het mogelijk om je internetverbinding door meerdere VPN-servers te laten sturen. Dit is ook wel bekend als multihop VPN of double VPN.

Hierdoor wordt het nog lastiger om te achterhalen wie er achter een bepaalde VPN-verbinding schuil gaat. De werkwijze die hier wordt gehanteerd is op sommige vlakken te vergelijken met TOR Network.

Gratis instapversie

Internetters zullen de mogelijkheid hebben om gebruik te maken van een gratis instapversie van ProtonVPN. Of er dan een datalimiet zal gelden is nog niet bekend, maar dit lijkt wel aannemelijk.

De gratis variant van ProtonMail voorziet op deze manier bijvoorbeeld 500 MB aan opslagruimte. Wie meer wil heeft hier de mogelijkheid toe, maar uitsluitend mits het afsluiten van een abonnement.

Omzeilen van VPN-blokkades

Het team achter ProtonVPN heeft aangegeven zich de komende tijd niet uitsluitend te gaan richten op eigen apps en meer VPN servers, daarnaast zou ze zich eveneens bezig willen houden met het omzeilen van VPN-blokkades.

Ondermeer in China worden VPN diensten geblokkeerd. Met een VPN dienst zouden Chinese internetgebruikers immers over de mogelijkheid beschikken om de censuur van de overheid te ontwijken en dat wil de Chinese overheid koste wat het kost voorkomen.

Meer informatie: ProtonVPN.com

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *