Privégegevens gestolen door hack bij medisch bedrijf

Privégegevens gestolen door hack bij medisch bedrijf

Een hack bij een bedrijf in de medische sector heeft er voor gezorgd dat de privégegevens van duizenden Britse zorgmedewerkers zijn gestolen.

Het zou hierbij niet alleen gaan om de namen van de personen, maar ook om de geboortedata evenals de verzekeringsgegevens en de stralingsdosis van het medisch personeel dat met röntgenfoto’s werkzaam is. De data werd gestolen van een server van Landauer.

Het gaat hierbij om een Amerikaans bedrijf welke is gespecialiseerd in het aanbieden van röntgenproducten en diensten. De getroffen medewerkers maken tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden gebruik van een stralingsdosismeter om op die manier tijdens hun werk met röntgenfoto’s hun blootstelling te meten. De gegevens die op deze manier ontstaan worden vervolgens door Landauer voor de Britse gezondheidszorg verwerkt.

Hoe de hackers zich toegang wisten te verschaffen tot de server is niet bekend. Het datalek is overigens niet nieuw. Het lek kon immers reeds vorig jaar in de maand oktober worden vastgesteld, maar bepaalde werknemers kregen het nieuws pas aan het begin van deze maand te horen. Dit meldt de BBC.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *