Privacytool Privacy Badger bereikt grens van 1 miljoen gebruikers

Privacytool Privacy Badger bereikt grens van 1 miljoen gebruikers

De populaire privacytool Privacy Badger die kan worden ingezet voor het blocken van trackers en advertenties heeft de grens van 1 miljoen gebruikers overschreden.

Dit nieuws werd bekend gemaakt door de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de browser add-on.

Steeds meer websites en adverteerders op het internet volgen volgens EFF het gedrag van de gebruikers. Dit gebeurt zonder de goedkeuring, het medeweten of de controle van de gebruikers in kwestie.

Er is volgens de burgerrechtenbeweging zelfs sprake van een “alarmerende situatie”. Door gebruik te maken van de tool Privacy Badger wordt er voor gezorgd dat domeinen van derde partijen die het surfgedrag monitoren worden geblokkeerd.

Op het ogenblik dat een domein van een derde partij op drie of meer websites is terug te vinden is er volgens Privacy Badger sprake van een tracker. Het gevolg is dat deze automatisch wordt geblokkeerd.

Gebruikers beschikken wel over de mogelijkheid om de tracker weer in te schakelen indien zij dit wensen.

De EFF merkt vervolgens op dat Privacy Badger heel wat advertenties blokkeert, maar het in werkelijkheid eerder een privacytool is dan een adblocker.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *