Plex verwijdert opt-outmogelijkheid voor verzamelen telemetrie

Plex verwijdert opt-outmogelijkheid voor verzamelen telemetrie

Plex heeft door een aanpassing van het privacybeleid aangegeven dat het niet langer mogelijk is om de software te gebruiken zonder dat er telemetrie naar Plex wordt verzonden. Bovendien heeft het bedrijf aangegeven data te gaan verzamelen over het mediaverbruik via services van Plex.

De telemetrie die door Plex wordt verzameld is opgebouwd uit informatie over de afgespeelde media. Het gaat hierbij niet alleen om bitrate, maar ook om het mediaformaat, de resolutie en of het soort bestand. Bovendien houdt de software eveneens bij welk soort apparaat voor het afspelen wordt gebruikt.

Het bedrijf benadrukt dat het geen zicht heeft op het type inhoud waarover een bestand op de eigen mediaservers beschikt. Bovendien zal de telemetrie ook niet worden gedeeld met derde partijen. Er zijn wel een aantal uitzonderingen. Het betreft hier onder meer de situatie waarin lokaal opgeslagen data wordt gecombineerd met services van derde partijen als Amazon Alexa of Last.fm.

Sommige informatie wél gedeeld met derde partijen

Bepaalde informatie wordt wel gedeeld met derde partijen. Het gaat hierbij om de inhoud van de media die via services van derde partijen wordt geconsumeerd. Enkele voorbeelden van dergelijke services zijn met name de mediabestanden die door Plex zelf worden gehost. Denk hierbij niet alleen aan trailers, maar ook aan de Plex IT-functie evenals de DVR-service en de recent geïntroduceerde Live TV. In deze situaties wordt er onder meer bijgehouden naar welke video er precies is gekeken. Daarnaast wordt ook de mate van interactie met de advertenties in het oog gehouden. Het bedrijf zou tot slot eveneens bepaalde informatie verzamelen met betrekking tot de locatie van de gebruiker. Dit zou gebeuren aan de hand van het ip-adres waar gebruik van wordt gemaakt en / of door het vragen naar de postcode van de persoon in kwestie.

Nieuwe privacybeleid vanaf 20 september van kracht

De aanpassingen aan het privacybeleid gaan niet in met onmiddelijke ingang. Ze worden dan ook pas per 20 september van kracht. Een compleet overzicht van alle data welke door Plex zal worden verzameld is terug te vinden op de website van het bedrijf.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *