Opnieuw filtering piraterijsites met ip-adressen van Cloudflare

Opnieuw filtering piraterijsites met ip-adressen van Cloudflare

De internetbackboneprovider Cogent heeft door het toepassen van blackholefiltering op een aantal ip-adressen heel wat internetgebruikers terug de toegang ontzegt tot verschillende piraterijsites waaronder The Pirate Bay. Eerder, namelijk in februari van dit jaar gebeurde dit ook al eens.

Cogent heeft aangegeven de blackholefiltering toe te passen bij de ip-adressen 104.31.16.3 en 104.31.17.3. Deze zouden niet alleen worden gebruikt door The Pirate Bay, maar ook door met name Icefilms, Movie4k evenals TorrentProject.

De ip-adressen behoren toe aan het content delivery netwerk Cloudflare. De websites waren na de filter-actie in februari net naar deze ip-adressen verhuisd, maar dat blijkt nu dus geen succes.

Ingesteld op basis van een gerechtelijk bevel

Cogent heeft aangegeven dat het de black holes heeft toegepast tegen één enkele, niet nader te noemen website op basis van een gerechtelijk bevel.

De gevolgen van deze filtering zijn echter veel uitgebreider omdat Cloudflare meer websites achter de ip-adressen in kwestie heeft geplaatst. Wat de exacte oorzaak is van de nieuwe filtering kan niet worden aangeduid. Volgens Torrentfreak zou het echter gaan om een nieuw geval van gevolgschade.

Onbereikbaar voor internetgebruikers wereldwijd

Cogent is en blijft natuurlijk een backboneprovider wat er voor zorgt dat een groot deel van de internetgebruikers in de wereld de getroffen websites niet meer kunnen benaderen.

Het gaat daarbij uiteraard om de gebruikers waarvan de verbindingen via het netwerk van dit bedrijf lopen. Hoeveel gebruikers er exact zijn getroffen door de filtering is echter niet precies bekend.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *