Opera trekt stekker uit VPN app Opera Max

Opera trekt stekker uit VPN app Opera Max

Opera heeft bekend gemaakt dat het de stekker trekt uit de Opera Max app. De app werd op de markt gelanceerd in 2014 voor Android gebruikers die onderweg data wilden besparen. Ondanks feit dat de app populariteit genoot behoort deze tot het verleden.

Gratis VPN dienst van Opera

Opera Max was een gratis VPN-dienst welke zich er op had gericht om data te comprimeren voordat deze werd doorgestuurd naar het apparaat van de gebruiker. Dit zorgde er voor dat gebruikers data konden besparen. Advertenties die werden weergegeven in de app zorgden er voor dat Opera met haar dienst geld kon verdienen. In de blogpost van Opera is te lezen dat deze beslissing voortkomt uit het feit dat de dienst niet (meer) zou passen binnen de focus van de onderneming. Deze zou immers gericht zijn op browser-ervaringen.

Weinig nut meer anno 2017

Het moet gezegd dat een app die er op is gericht om mobiel datagebruik te beperken tegenwoordig misschien ook wel niet zoveel zin meer heeft. Veel mobiele providers beschikken immers over één of zelfs meerdere onbeperkte databundels. Bij deze bundels maakt het voor de gebruiker werkelijk helemaal niet meer uit hoeveel data er wordt verbruikt.

Geen nieuwe updates meer

De Opera Max applicatie blijft tot nader bericht nog steeds bruikbaar op toestellen waarop deze reeds is geïnstalleerd maar nieuwe updates hoeven gebruikers niet meer te verwachten. Pas op het ogenblik dat Opera de stekker volledig uit de app trekt en de servers die ter ondersteuning van de applicatie draaien worden uitgezet gaat het licht helemaal uit. Wanneer dat precies het geval zal zijn is tot dusver door Opera nog niet bekend gemaakt.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *