Onvermeld.nl laat je anoniem spullen kopen en verkopen op internet

Onvermeld.nl laat je anoniem spullen kopen en verkopen op internet

Een Nederlandse startup wil het mogelijk maken voor consumenten om online aankopen te kunnen doen zonder dat ze daarvoor eerst allerhande gegevens moeten achterlaten.

Om dit te kunnen realiseren pakken ze uit met een geheel nieuw platform die luistert naar de naam ‘Onvermeld’.

Onvermeld is een platform die er voor zorgt dat de consument anoniem blijft voor de webshop of het bedrijf dat aan de webshop is verbonden. Consumenten kunnen op deze manier aangeven bij welke online shop ze iets willen kopen.

Onvermeld gaat het product vervolgens na de betaling bestellen en ook doorsturen. Na twee weken worden de adresgegevens vervolgens gewist. Wel wordt er een aankoopbon afgeleverd die nodig is voor de garantie op het bestelde artikel.

 

Anoniem betalen

Onvermeld maakt het voor consumenten mogelijk om anoniem te betalen. Dit is niet alleen mogelijk door een betaling middels bitcoins, maar ook door het product af te halen bij een Postkantoor naar keuze.

Er is helaas wel ook een keerzijde aan de medaille. Bestellen via het Onvermeld platform is immers duurder dan direct bestellen. Het bedrijf brengt namelijk zogenaamde ‘anonimiteitskosten’ in rekening die minimaal 10 euro bedragen. Voor bestellingen van meer dan 100 euro lopen de kosten verder op.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *