Ontsleutelde berichten geven OM duwtje in de rug in drugszaak

Ontsleutelde berichten geven OM duwtje in de rug in drugszaak

Het OM wordt in een belangrijke, grote drugszaak met zeven verdachten geholpen door de ontsleuteling van afgeschermd berichtenverkeer.

Het zou gaan om de zaak rondom een drugslaboratorium in Stevensbeek in Noord-Brabant. De verdachten zouden gebruik hebben gemaakt van speciale telefoons die zeer populair zijn in het criminele milieu. Ze stuurden elkaar met deze telefoons nietsverhullende berichten die nu echter konden worden gekraakt.

Het ging in totaal om een slordige 3,6 miljoen berichten die waren terug te vinden op de servers van het Nederlandse bedrijf Ennetcom.

PGP BlackBerry

De berichten tussen de criminelen zouden zijn verzonden met een PGP (Pretty Good Privacy) BlackBerry. Uit de berichten bleek volgens de rechtbank in Den Bosch duidelijk dat de 32-jarige verdachte Venlose in de veronderstelling was dat hij zonder risico openhartig kon zijn over de precieze details van het drugsproductieproces.

Dat pakte in realiteit echter even volledig anders uit. Dinsdag zal er door de officier van justitie een bepaalde straf tegen de verdachten worden gevorderd. De definitieve uitspraak in deze zaak zal volgen op 20 april.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *