Onderzoek ingesteld naar Ziggo Go app vanwege netneutraliteit

Onderzoek ingesteld naar Ziggo Go app vanwege netneutraliteit

Er is een onderzoek door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) ingesteld naar de Ziggo Go app. Het onderzoek heeft als doel om vast te stellen of één van de nieuwst toegevoegde functies van de streaming app wel is toegestaan binnen de regels van de netneutraliteit. Ziggo maakt sinds de laatste update gebruik van “geoptimaliseerde bitrate”.

Dat wordt gemeld door een woordvoerder van de ACM aan Telecompaper. In de verklaring staat te lezen dat de toezichthouder nog nooit eerder is geconfronteerd met een streamingfunctie die zorgt voor een optimalisatie van de bitrate. Dit zorgt er voor dat er een onderzoek wordt ingesteld of Ziggo de bitrate volgens de netneutraliteitsregels niet op ongeoorloofde wijze afknijpt. Wanneer het onderzoek precies zal zijn afgerond is tot dusver nog niet bekend.

Beperking van bitrate video’s op kleinere schermen

De functie waar het om draait maakt het mogelijk om binnen de Ziggo Go app de bitrate van de getoonde video’s in te perken op kleinere schermen.

Het zou gaan om 1,6 en 2,1 en 3,6 Mbps bij schermen die over een kleinere schermgrootte beschikken dan 5, 8 of 11 inch. Apparaten die over een groter beeldscherm beschikken worden niet met deze limieten geconfronteerd. De lagere bitrate op kleinere apparaten heeft als voordeel dat video’s aanzienlijk sneller kunnen worden geladen. Dit heeft als direct gevolg dat er veel minder gebufferd hoeft te worden.

Live tv kijken

Door gebruik te maken van de Ziggo Go-app wordt het voor abonnees mogelijk gemaakt om live tv te kijken. Met een VPN kan je zelfs (https://vpnservice.nl/unblock/ziggo-go-buitenland/) kijken.

Bovendien is het eveneens mogelijk om programma’s uit het verleden terug op te vragen. Ook het bekijken films en series is uiteraard een optie. Eind juli dit jaar verscheen er een nieuwe versie van de Ziggo Go player. Deze update zorgde ervoor dat je geen Silverlight plugin meer nodig had om de Ziggo Go webplayer te gebruiken.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *