Ondersteuning voor foto’s in Burgernet 2.0

Ondersteuning voor foto’s in Burgernet 2.0

Er staat een nieuwe versie van Burgernet in de planning. Deze update moet het onder meer mogelijk maken om foto’s mee te sturen.

Burgernet is een initiatief welke is opgezet tussen de politie, de gemeente evenals de burgers. Het doel er van is om de veiligheid in de wijken te verbeteren. Burgernet heeft een landelijke dekking en omvat op moment van schrijven reeds een slordige 1,6 miljoen deelnemers. Elke maand opnieuw worden er om en bij de 2.100 Burgernetacties opgezet.

Integratie van social media

De aanbesteding die recent werd uitgeschreven werd gewonnen door het Rotterdamse ICT-bedrijf CGI. De versie 2.0 zal ondersteuning bieden voor social media. Dit moet het mogelijk maken om niet uitsluitend tekst door te sturen, maar ook beeldmateriaal zoals foto’s en video’s.

Bovendien zal de update er eveneens voor zorgen dat er nieuwe communicatiekanalen worden ondersteund. Het zou hierbij onder meer gaan om matrixborden van gemeenten evenals lichtkranten in bussen en trams. Deze nieuwe communicatiekanalen moeten er voor zorgen dat er meer burgers kunnen worden bereikt.

Toepassing buiten de landsgrenzen

Tot slot wordt het met Burgernet 2.0 mogelijk om de toepassing ook over de lansgrenzen in te zetten. De nieuwe versie van het Burgernet moet ergens volgend jaar gelanceerd worden.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *