Onbekende artiesten populair bij gebruikers van streamingdiensten

Onbekende artiesten populair bij gebruikers van streamingdiensten

Mensen die er voor kiezen om zich te abonneren op een muziekstreamingdienst zouden niet alleen vaker naar muziek luisteren, daarnaast zijn ze er ook wel voor te vinden om kennis te maken met een aantal, onbekende artiesten. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door wetenschappers van de Tilburg University.

Zij hebben de data van enkele duizenden gebruikers van Last.fm geanalyseerd en kwamen vervolgens met een duidelijke conclusie. De gebruikers die werden bestudeerd zouden in een jaar tijd bijvoorbeeld zomaar even naar meer dan 100 miljoen nummers hebben geluisterd.

49 procent luistert vaker naar muziek dan vroeger

Binnen de periode van zes maanden die volgde op het ogenblik dat de streamingdienst in gebruik werd genomen luisterden de gebruikers er van gemiddeld 49 procent meer naar muziek in vergelijking met vroeger.

Het aantal unieke artiesten zou binnen dezelfde termijn bovendien zo’n 32 procent hoger zijn komen te liggen. Onderzoekers Hannes Datta, George Knox en Bart Bronnenberg concludeerden bovendien op basis van de inhoud van het rapport ook dat er meer uiteenlopende genres worden verkend via de streamingdiensten.

Er zou onder deze doelgroep dan ook minder vaak worden gekozen voor de vaste, bekende favorieten waardoor er meer ruimte ontstaat om kennis te maken met tot op dat ogenblik onbekende artiesten.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *