Nu ook encrypted bellen met Telegram App

Nu ook encrypted bellen met Telegram App

De chatapp Telegram biedt haar gebruikers vanaf vandaag de mogelijkheid om te bellen.

Telefoongesprekken die gebeuren via Telegram worden versleuteld door middel van end-to-end-encryptie. Dit wordt door de dienst eveneens toegepast voor haar geheime chat.

Op deze manier is het bijzonder lastig om gesprekken die worden gevoerd middels de Telegram app af te luisteren. Om er zeker van te zijn dat het gesprek op een zo veilig mogelijke wijze kan worden gevoerd is het voor de beller mogelijk om na te gaan of de persoon aan de andere kant van de lijn over dezelfde vier emoji op zijn of haar scherm beschikt.

Eerst beschikbaar in West-Europa

De mogelijkheid om te bellen met de Telegram app is vooralsnog uitsluitend voorbehouden voor gebruikers in West-Europa. Enkele dagen na de lancering in West-Europa zouden ook gebruikers in andere delen van de wereld deze mogelijkheid krijgen.

Lang niet alle gebruikers van de messaging app zitten echter te wachten op de mogelijkheid om te kunnen bellen met andere gebruikers. Dit hoeft geen probleem te zijn. De functionaliteit kan probleemloos in haar totaliteit worden uitgeschakeld. Bovendien spreekt het voor zich dat er eveneens de mogelijkheid bestaat om bepaalde personen te blokkeren.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *