NPO Start is het nieuwe streamingplatform van NPO

NPO Start is het nieuwe streamingplatform van NPO

Ook in het buitenland kijken? NPO Start in het buitenland kijken »

NPO heeft voorafgaand aan de officiële lancering later op de dag deze ochtend reeds haar nieuwe on demand-dienst beschikbaar gesteld. De vernieuwde dienst wordt aangeboden in drie verschillende uitvoeringen. Het gaat hierbij om “gratis en anoniem”, “gratis maar voorzien van een profiel” en een betaalde versie die luistert naar de naam “NPO Start Plus”.

De betaalde versie, NPO Start Plus kost 2,95 euro. Door gebruik te maken van NPO Start Plus van abonnement kan je rekenen op een aantal interessante voordelen.

Zo is het mogelijk om gemiste programma’s tot één jaar na de datum van uitzending te terug te kijken. Dit bovendien ook nog eens in HD-kwaliteit. Daarnaast zijn er ook aanzienlijk meer series te bekijken die niet door reclame worden onderbroken.

Nog steeds verschillende gratis versies

Met de lancering van het nieuwe VDO platform verdwijnen de gratis versies van de NPO app niet. Je kan nog steeds gratis programma’s van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 terug te kijken. Ook live kijken naar deze drie zenders en een tv-gids raadplegen blijft mogelijk.

Omdat gebruikers bij het NPO Start abonnement er voor kiezen om hun persoonlijke gegevens te verstrekken krijgen ze iets meer mogelijkheden toebedeeld. Zo kan je op verschillende apparaten tegelijk kijken en is het mogelijk om verschillende profielen aan te maken.

Daarnaast, door gebruik te maken van een NPO Start-account kunnen bezoekers ook rekenen op behoorlijk wat persoonlijke aanbevelingen. De NPO app kan worden gedownload en gebruikt op toestellen die beschikken over het Android of iOS besturingssysteem. Er is tot dusver nog geen app beschikbaar voor Apple TV.

Ook in het buitenland kijken? NPO Start in het buitenland kijken »

Ook Film1 kondigt lancering on demand kanaal aan

Vandaag pakte ook Film1 uit met het nieuws dat ze een on demand kanaal zal lanceren. Dit kanaal moet eind augustus verschijnen bij Ziggo op de plaats waar zich nu de Sundance zender bevindt.

Het kanaal wordt beschikbaar gesteld voor alle abonnees die beschikken over Digitale TV van Ziggo. Dit neemt niet weg dat de Film1 content ook on demand beschikbaar blijft via het menu van de aanbieder. Bij Film1 was het voor mensen die een abonnement hadden al eerder mogelijk om via zowel het web als de app films te bekijken.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *