NPO ondersteunt geen smart-tv’s meer van voor 2014

NPO ondersteunt geen smart-tv’s meer van voor 2014

De NPO heeft bekend gemaakt dat haar app niet langer beschikbaar zal zijn voor smart-tv’s die ouder zijn dan het jaar 2014. Opvallend is ook dat de zogenaamde Youtube Flash-app voor oudere smart-tv-toestellen niet langer kan worden gebruikt.

“We leven in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar in een snel tempo opvolgen. Wij vinden het belangrijk om onze gebruikers altijd de meest optimale functies aan te bieden in combinatie met hun smart-tv.

Om dit te kunnen doen moeten we echter de oudere smart-tv’s laten vallen. Zij kunnen de vooruitstrevende ontwikkelingen die we doorvoeren namelijk niet aan”

Enkel ondersteuning voor vrij recente smart-tv’s

Bovenstaande zorgt er voor dat vanaf vandaag de NPO-app uitsluitend nog kan worden gebruikt in combinatie met smart-tv’s van de merken LG, Panasonic, Philips en Samsung die dateren van 2014 of later.

Beschik je nog over een oudere smart-tv? De NPO is niet de enige die stopt met de ondersteuning van deze toestellen. Ook Google heeft bijvoorbeeld recent bekend gemaakt dat de populaire YouTube Flash-app vanaf 26 juni niet langer beschikbaar is voor televisies van voor het jaar 2012. Op televisies van 2013 en later is de HTML5-versie van de app terug te vinden. Deze wordt tot dusver wel nog gewoon ondersteund.

“Maak gebruik van streaming sticks”

Nog opvallender wordt het dat zowel NPO als Google in hun verklaringen verwijzen naar het gebruik van streaming-sticks zoals Chromecast. Google gaat echter nog een stapje verder en adviseert de gebruiker letterlijk om een meer recente smart-tv aan te kopen of een gameconsole te gebruiken voor haar apps. Dit nieuws zal ongetwijfeld opnieuw in slechte aarde vallen bij de Consumentenbond. Deze hekelde eerder al het feit dat bepaalde apps zomaar op een bepaald ogenblik niet meer beschikbaar kunnen zijn voor een vroeger aangekochte smart-tv. De organisatie zou eerder reeds te rade zijn gegaan bij de fabrikanten van de televisies, maar werden doorverwezen naar de makers van de apps.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *