NLZiet lanceert publieke beta met live TV

NLZiet lanceert publieke beta met live TV

Streamingdienst NLZiet heeft bekend gemaakt dat het eind dit jaar haar aanbod wil uitbreiden met live-tv en een replay-tv functie. Deze week wordt er een publieke betatest gehouden onder betalende abonnees. Een gering aantal deelnemers heeft de mogelijkheid om de functionaliteit te testen in de apps die beschikbaar zijn voor iOS en Android.

Live TV achter de schermen toegevoegd

NLZiet heeft bekend gemaakt dat het gedurende de afgelopen maanden achter de schermen de functie voor live televisie kijken heeft toegevoegd. Vanaf woensdag is het dan ook voor alle NLZiet gebruikers mogelijk om via hun browser deel te nemen aan een beta-test. Wie de functies wil uitproberen in de apps voor Android of iOS kan zich daarvoor aanmelden door middel van het invullen van een vragenlijst. De streamingdienst heeft aangegeven op basis van de vragen een representatieve testgroep samen te zullen stellen. Er worden in totaal maximum 2000 testers toegelaten voor zowel de Android als de iOS apps.

NLZiet smart TV app in het buitenland met VPN

Twee hoofdzenders live bekijken

Met de streamingdienst NLZiet was het voorheen enkel en alleen mogelijk om programma’s van de Nederlandse omroepen on-demand op te vragen en te bekijken. De nieuwe functionaliteit zorgt er voor dat er twee hoofdzenders live kunnen worden bekeken. Bovendien is het door middel van de replay functie eveneens mogelijk om live-uitzendingen vanaf de start terug te kijken.

De nieuwe functies moeten vanaf het najaar beschikbaar zijn voor alle abonnees. NLZiet benadrukt dat het op dit ogenblik gaat om een testversie. Deze fase zal dan ook worden benut om de nodige feedback te verzamelen. Aan het einde van het jaar 2015 deed de dienst al een proef met het kijken van live-tv in de iOS-app.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *