Nieuwe maatregelen moeten Android beter beschermen tegen ransomware en wifi-tracking

Nieuwe maatregelen moeten Android beter beschermen tegen ransomware en wifi-tracking

Google heeft bekend gemaakt dat het meerdere maatregelen aan de nieuwste versie van haar Android O-systeem heeft toegevoegd.

Deze maatregelen hebben als doel om gebruikers van het systeem beter te beschermen tegen niet alleen ransomware, maar ook wifi-tracking. Android O zal bijvoorbeeld een willekeurig mac-adres genereren op het ogenblik dat er wordt gezocht naar wifi-netwerken waar een verbinding mee tot stand kan worden gebracht.

Updaten van firmware

Vooraleer de nieuwe functie daadwerkelijk kan worden gebruikt dienen fabrikanten wel eerst de firmware van de wifi-chips te updaten. De Pixel en Nexus 5X-toestellen zullen bij lancering de eersten zijn die ondersteuning zullen bieden voor deze nieuwe functie. Hier blijft het echter niet bij.

Een tweede maatregel die Google heeft doorgevoerd heeft betrekking tot het verhogen van de bescherming van de gebruikers tegen zogenaamde ransomware. Ransomware die gebruik maakt van systeemachtige vensters zal dan ook niet langer op Android O-toestellen werken. Opvallend detail, dit geldt ook voor situaties waarin de gebruikers de noodzakelijke permissies hebben gegeven.

Lancering later dit jaar

Het nieuwe besturingssysteem wordt later dit jaar verwacht. Recent liet Google nog optekenen dat gebruikers van het Androidsysteem meer kans maken om door de bliksem te worden getroffen dan besmet te raken met ransomware. Of deze stelling reeds is uitgetest is vooralsnog niet bekend.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *