Netflix neemt deel aan strijd tegen wijzigingen netneutraliteit

Netflix neemt deel aan strijd tegen wijzigingen netneutraliteit

Netflix heeft bekend gemaakt dat het zich aansluit bij het geldende protest van verschillende grote internetbedrijven tegen de Amerikaanse wijzigingen op vlak van netneutraliteit. Deze zal worden doorgevoerd op datum van 12 juli van dit jaar.

Netflix liet donderdag op Twitter weten dat het zal blijven strijden voor netneutraliteit. “Elke gebruiker verdient een open internet”. Bij het bericht werd bovendien een link geplaatst naar de demonstratie. Ondertussen is het bedrijf dan ook toegevoegd aan de lijst met deelnemers. Deze lijst bestaat buiten Netflix ook uit onder meer de bedrijven Amazon, Kickstarter en Mozilla.

Netneutraliteit betekent dat providers geen blokkade mogen optrekken tegen legale content, apps en diensten. Bovendien mag het internetverkeer niet op vlak van kwaliteit worden aangepast en mag er geen voorrang gelden voor diensten, apps en websites in ruil voor geld. De FCC heeft in mei van dit jaar gestemd over het versoepelen van de regels. Mocht deze versoepeling daadwerkelijk worden doorgevoerd, dan zou bovenstaande wel mogelijk worden.

Een stuk minder uitgesproken

Door de jaren heen heeft Netflix zich altijd bijzonder hard gemaakt voor wat het behoud van netneutraliteit betreft. Op vandaag is het bedrijf echter een stuk minder uitgesproken. Eind mei van dit jaar liet Reeds Hastings, directeur van Netflix nog optekenen dat het behoud van netneutraliteit “niet van bijzonder groot belang is voor het bedrijf”. De directeur stelde dat het bedrijf groot genoeg is om de deals te sluiten die ze willen.

Wel een probleem voor kleine spelers

Hastings benadrukte echter wel dat netneutraliteit in het algemeen bijzonder belangrijk is. Kleine spelers zouden volgens hem dan ook sterk kunnen lijden wanneer ze komt te verdwijnen. Toch noemde de directeur het in zijn uitspraak “op dit ogenblik niet de belangrijkste strijd die Netflix moet leveren”.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *