Netflix blokkade treft Kabelnoord-abonnees

Netflix blokkade treft Kabelnoord-abonnees

Een deel van de Kabelnoord-abonnees ondervond gedurende enige tijd hinder met het bekijken van Netflix.

Kabelnoord maakte al snel na het vaststellen van het probleem bekend dat ze alles zou doen wat binnen haar mogelijkheden ligt om de Netflix blokkade te verhelpen, maar is daarvoor uiteraard afhankelijk van Netflix zelf. Ondertussen is bekend gemaakt dat de blokkade reeds is opgeheven.

Eenzijdige blokkade

Op de website van Kabelnoord staat te lezen dat er een eenzijdige blokkade was opgetrokken door Netflix omdat een aantal van de Kabelnoord-abonnees hun abonnement zou misbruiken. In plaats van uitsluitend de gebruikers in kwestie te blokkeren heeft de online streamingdienst er voor gekozen om alle klanten die dezelfde IP-range gebruiken te weigeren. Voor Netflix gaat het hierbij uiteraard slechts om een beperkt aantal klanten, maar dat geldt niet voor Kabelnoord. Een niet onaanzienlijk deel van haar abonnees werd immers door de blokkade getroffen.

Om het probleem uiteindelijk op te kunnen lossen was het Friese bedrijf afhankelijk van de prioriteit die Netflix aan de hele kwestie wou geven. Gemiddeld worden problemen door de online streamingdienst binnen de 24 tot 36 uur opgelost. Kabelnoord heeft tot dusver geen uitleg ontvangen hoe het naar de toekomst toe kan voorkomen dat er opnieuw een volledige range bij misbruik wordt uitgeschakeld.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *