Microsoft brengt data Europeanen onder op Duitse servers

Microsoft brengt data Europeanen onder op Duitse servers

Microsoft heeft plannen om zijn gebruikersdata over te brengen naar datacentra in Duitsland. Om haar klanten extra privacy te geven – voornamelijk tegen spionage en surveillance in de Verenigde Staten. Microsoft’s nieuwe datacentra in Duitsland staan onder toezicht van Deutsche Telekom.

Door data van Europese klanten ook daadwerkelijk in Europa onder te brengen in plaats van in de VS wil Microsoft ervoor zorgen dat deze gegevens niet in handen komen van Amerikaanse spionageprogramma’s. Microsoft is de eerste technologie-reus die een zet als deze maakt om klanten massaal extra privacy te gunnen van alle Amerikaanse spionageprogramma’s.

Willen Amerikaanse authoriteiten toch toegang tot deze data? Dan zal deze toegang via het Duitse rechtssysteem verkregen moeten worden. Een Microsoft datacenter in Ierland ligt onder vuur van de Amerikaanse overheid. Deze probeert via een rechtszaak toegang te krijgen tot e-mails van een Amerikaan. Deze emails staan in het Ierse datacenter van Microsoft. Door een datacenter in Duitsland te openen probeert Microsoft dit soort taferelen in de toekomst voorkomen.

Eind 2016 moeten de eerste datacentra openen die exclusief gebruikt zullen worden om gegevens van Europese Microsoft klanten op te slaan.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *