Malware gevonden op splinternieuwe Android toestellen

Malware gevonden op splinternieuwe Android toestellen

Recent werden er bij verschillende bedrijven Android toestellen aangetroffen met vooraf geïnstalleerde malware in het besturingssysteem.

Recent werden er bij verschillende bedrijven, namelijk bij een groot bedrijf uit de telecomsector en bij een internationaal techbedrijf Android-toestellen aangetroffen uit het duurdere segment die beschikten over malware in het besturingssysteem.

Het betrof hier niet enkel en alleen agressieve adware, maar ook ransomware evenals informatiestelers. Het is het beveiligingsbedrijf Check Point die het nieuws naar buiten bracht.

Malware reeds aanwezig voor ontvangen van toestel

Onderzoek heeft aangetoond dat de malware reeds op de Android-toestellen was terug te vinden nog vooraleer ze geleverd werden. Diepgaander onderzoek wist vervolgens duidelijk te maken dat de kwaadaardige apps geen onderdeel vormden van de Android-versie welke door de leverancier was geïnstalleerd.

Dit betekent dat de software ergens in de logistieke keten aan de mobiele telefoons moet zijn toegevoegd. De besmette toestellen die geleverd werden waren de Galaxy S4 en S7, de Nexus 5 en 5X versies evenals de Galaxy Note Edge en de Xiaomi Mi 4i.

Meer dan 20 kwaadaardige apps gevonden

Het spreekt voor zich dat Check Point niet zomaar alle informatie met betrekking tot de door hun gedane vaststellingen vrijgeeft. Zo wil het bedrijf niet bekend maken welke bedrijven er door de schadelijke apps zijn getroffen en in welke landen ze precies actief zijn.

Het bedrijf heeft wel een overzicht gegeven van meer dan 20 kwaadaardige applicaties die werden aangetroffen op de eerder vermelde toestellen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *