Kim Dotcom laat uploaders geld vragen met nieuw systeem

Kim Dotcom laat uploaders geld vragen met nieuw systeem

Kim Dotcom heeft een video de wereld ingestuurd waarmee een nieuwe dienst wordt geïntroduceerd die is gebaseerd op Megaupload 2 en Bitcache.

Het zou gaan om een service die werkt met bitcoinmicrotransacties. De dienst werd ‘Bitcontent’ gedoopt en zorgt er voor dat uploaders een bepaald bedrag kunnen vragen voor een upload.

Door middel van de video wordt door Dotcom uitgelegd hoe het proces precies in elkaar steekt. Bitcontent-gebruikers hebben de mogelijkheid om op de eerste pagina een zogenaamde ‘bitcache container’ te creëren. Dit gebeurt voor het bestand dat ze willen uploaden.

Deze bitcache container zorgt er voor dat er aan uploaders de mogelijkheid wordt aangeboden om een prijs naar keuze voor het bestand te vragen. Uit de video blijkt bovendien dat de gebruikers van het platform de prijs zowel te zien krijgen in de eigen valuta als in ‘Bits’.

Een uitbetaling in bitcoin zou tot de mogelijkheden behoren. Dotcom heeft tot slot aangegeven er naar te streven om het systeem in de komende zes maanden klaar te willen hebben.

 

Bestanden plaatsen bij hoster naar keuze

Een verdere toelichting van Dotcom bracht aan het licht dat uploaders er voor kunnen kiezen om hun bestanden bij Megaupload 2 of een andere hoster te plaatsen. Bovendien is het mogelijk om aan te geven hoeveel keer een bepaald bestand mag worden gedownload.

Er kunnen ook donaties worden geaccepteerd en het is mogelijk om de content uitsluitend via stream aan te bieden. Met een stukje code is het bovendien voor uploaders mogelijk om een link naar hun eigen pagina in hun content op te nemen. Verdere details over Bitcontent werden momenteel door Dotcom nog niet aangegeven.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *