Jongeren zijn meer tegen sleepwet dan ouderen

Jongeren zijn meer tegen sleepwet dan ouderen

Een enquête die werd uitgevoerd door I&O Research heeft aan het licht gebracht dat in het bijzonder jongeren erg gekant zijn tegen de nieuwe Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten. Ouderen zouden er namelijk heel wat minder problemen mee hebben. Inmiddels ontving de actie met betrekking tot het tegenhouden van de Sleepwet al een behoorlijke hoeveelheid handtekeningen.

Helft van ondervraagden is voorstander van nieuwe WIV

Het rapport van I&O Research heeft duidelijk gemaakt dat ongeveer de helft van de ondervraagden voorstander zijn van de nieuwe wet. 30 procent van de mensen die werden ondervraagd gaven dan weer aan structureel tegen de wet te zijn. Een diepere analyse van de gegevens bracht aan het licht dat bij de ondervraagden tot aan de leeftijd van 35 jaar meer dan 45 procent was gekant tegen de wetgeving. Bij de 35-plussers was dat nog maar 30 procent. Van alle mensen die de leeftijd van 65 jaar of ouder hadden bereikt was amper 19 procent tegen de nieuwe WIV.

Aantal tegenstanders gegroeid door initiatief voor referendum

Uit de enquête is wel gebleken dat het aantal tegenstanders van de nieuwe WIV aanzienlijk is toegenomen ten gevolge van het initiatief voor het referendum over de wet. Dit initiatief behaalde ondertussen de vereiste 300.000 handtekeningen. De initiatiefnemers hebben inmiddels aangegeven dat ze de handtekeningen volgende week officieel zullen overhandigen.

Eerder werd al duidelijk dat een mogelijk referendum volgend jaar in dezelfde periode als de gemeenteraadsverkiezingen plaats zou kunnen vinden. Of het referendum er echter ook echt zal komen is nog maar de vraag.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *