Instagram gaat blur toepassen op gevoelige beelden

Instagram gaat blur toepassen op gevoelige beelden

Instagram heeft bekend gemaakt dat gevoelige inhoud onder de vorm van foto’s en video’s binnenkort zullen worden afgeschermd. Dit zorgt er evenwel niet voor dat ze niet meer te bekijken zullen zijn.

Het beeldmateriaal waarvoor de blur zal worden toegepast zal niet in strijd zijn met de richtlijnen die door Instagram zijn opgesteld. Toch kunnen ze alsnog als ‘gevoelig’ worden bestempeld.

Een team van moderators zal worden aangesteld om duidelijk te maken wanneer een beeld gevoelig is en wanneer niet. Dit gebeurt nadat een foto of video door één of meerdere gebruikers werd gerapporteerd.

Wanneer bovenstaande gebeurt en de moderators zien in het beeldmateriaal daadwerkelijk een gevoelig aspect wordt deze volledig geblurd. Vervolgens wordt er een waarschuwing gegeven dat de inhoud gevoelig is. Wie op de waarschuwing klikt zal echter alsnog de foto of de video te zien krijgen.

Waar de grens voor Instagram precies ligt voor het bestempelen van inhoud als gevoelig is momenteel niet echt duidelijk. Het plaatsen van naaktfoto’s is bijvoorbeeld reeds geruime tijd verboden op de dienst.

Uitrol van tweestapsverificatie

Een andere, belangrijke aanpassing aan Instagram is de introductie van tweestapsverificatie. Deze extra beveiligingslaag moet er voor zorgen dat het voor kwaadwillenden veel minder eenvoudig wordt om je account te hacken.

Voor je opnieuw kan inloggen zorgt deze tweestapsverificatie er namelijk voor dat er eerst een code moet worden ingegeven die per sms naar je door wordt gestuurd. Je bent uiteraard niet verplicht om deze functie in te schakelen, maar het komt de veiligheid van je account zeker en vast wel ten goede.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *