Hitman’s Bodyguard downloaders krijgen boete van 300 dollar

Hitman’s Bodyguard downloaders krijgen boete van 300 dollar

The Hitman’s Bodyguard is één van de best onthaalde films van de voorbije zomer. He was ook meteen één van de vaakst illegaal gedownloade films. De makers waren daar blijkbaar alles behalve tevreden mee en hebben de tegenaanval ingezet. Elke internetpiraat die werd betrapt kreeg meteen een boete van 300 dollar voorgeschoteld.

Aan het eind van de maand augustus domineerde ‘The Hitman’s Bodyguard’ met Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds alle (Amerikaanse) movie charts. Er verscheen acht dagen na de lancering van de film in de bioscopen een illegale, HD kopie.

Ondanks het feit dat het tot dusver niet duidelijk is of de verspreiding van deze illegale kopie daadwerkelijk financiële schade heeft toegebracht aan de filmmakers werd er toch meteen voor gekozen om schadeclaims toe te kennen. De filmmakers deden daarvoor een beroep op de diensten van ‘Rights Enforcement’. Het betreft hier een organisatie die is gespecialiseerd in het opsporen van internetpiraten.

Automatische boetes via DMCA notices

Rights Enforcement staat er om bekend automatisch boetes te versturen door middel van zogenaamde ‘DMCA notices’. Heel veel filmmakers zijn hier grote fan van omdat het een stuk voordeliger is ten opzichte van de (zeker in Amerika) bijzonder dure rechtszaken. Op hetzelfde ogenblik wordt het ook eenvoudiger gemaakt om een eventueel onderling akkoord met de inbreukplegers te bereiken. Zelfs met een beperkte hoeveelheid aan beschikbare middelen is het mogelijk om duizenden boetes op tegelijk te sturen.

Voorkom downloadboetes, gebruik een anonieme VPN!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *