Hackers dreigen met wissen van miljoenen iPhones

Hackers dreigen met wissen van miljoenen iPhones

Een groep hackers heeft het op Apple en gebruikers van de populaire iPhone gemunt. Ze eisen van Apple een bedrag van 75.000 dollar. Indien het bedrijf niet betaalt zullen er volgens de hackers honderden miljoenen iPhones vanop afstand worden gewist.

Toegang tot 559 miljoen iCloud-accounts

De hackersgroep heeft eerder aangegeven dat het (naar eigen zeggen dus) toegang zou hebben tot zomaar even meer dan 559 miljoen iCloud-accounts. Mocht dit daadwerkelijk waarheid blijken te zijn, dan zou dit hun de mogelijkheid bieden om vanop afstand honderden miljoenen iPhones te wissen en te resetten.

Turkish Crime Family

De dreiging zou afkomstig zijn van de Turkish Crime Family. Een medewerker van Apple heeft ondertussen aangegeven dat het bedrijf geen criminelen beloont voor het overtreden van de wet. Dit zette kwaad bloed bij de hackers waardoor ze verschillende media op de hoogte brachten van hun dreigement. De hackers blijken bovendien op het eerste zicht ook geen blufpoker te spelen. Aan Motherboard hebben ze immers laten zien hoe ze moeiteloos inloggen op het iCloud-account van een oudere vrouw. Zo beschikken ze niet alleen over de mogelijkheid om haar foto’s te bekijken, maar ook om haar volledige toestel te wissen. Uiteraard bewijst dit niet dat de hackers daadwerkelijk toegang hebben tot de honderden miljoenen iCloud-accounts waarvan sprake is.

Deadline van 7 april

Mocht Apple voet bij stuk houden en het losgeld niet betalen, dan dreigen de hackers er mee om op 7 april een tot dusver onbekend aantal iPhone toestellen te wissen. Eén van de hackers liet zich tegenover Motherboard alvast het volgende ontglippen; "Ik wil gewoon mijn geld". Wil je jezelf extra beschermen tegen een aanval van hackers? Zorg er dan voor dat de tweestapsverificatie is ingeschakeld!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *