Gratis openbare wifi in alle metrostations van Brussel

Gratis openbare wifi in alle metrostations van Brussel

Alle metrostations in de Belgische hoofdstad Brussel zijn vanaf nu verbonden met het draadloze netwerk wifi.brussels. Dit heeft Pascal Smet, de huidige minister van Mobiliteit & Openbare Werken van Brussel bekend gemaakt. Wanneer een gebruiker zich bij het netwerk heeft geregistreerd kan deze volledig gratis worden gebruikt. De stad en haar omgeving beschikt op vandaag over zomaar even 170 verschillende hotspots.

Aan het begin van dit jaar kon er worden vastgesteld dat er in één vierde van de metrostations van Brussel al draadloos internet beschikbaar was. Vanaf dinsdagochtend is het echter mogelijk om in elk metrostation draadloos verbinding te maken met het internet.

Het gratis wifinetwerk is slechts een onderdeel van een meer omvangrijke investering in de ontwikkeling van het openbaar vervoer, aldus Minister Smet. Tussen 2015 & 2025 werd er een investering voorzien van 5,2 miljard euro waar een volledige dekking van mobiel internet in de metrostations een onderdeel van vormt.

Het wifinetwerk draagt de netwerknaam wifi.brussels en zal ook in de nabije toekomst nog verder worden uitgebreid. Zo dienen er extra hotspots komen in Brussel zelf, maar ook in de gemeenten die deel uitmaken van het Brusselse gewest. Waar nu al hotspots zijn terug te vinden valt af te lezen op een kaart van de dienstverlener. Het Centrum voor Informatica is aangesteld als beheerder van het openbare netwerk voor het Brusselse Gewest.

Gebruik jij ook wel eens openbare wifi? Lees wat de gevaren van openbare wifi zijn en waarom je altijd een VPN nodig hebt!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *