Google: Nog geen 10 procent van Gmail-gebruikers heeft tweestaps authenticatie

Google: Nog geen 10 procent van Gmail-gebruikers heeft tweestaps authenticatie

Tijdens de Usenix Enigma-conferentie in de Verenigde Staten heeft Google aangegeven dat minder dan 10 procent van alle Gmail gebruikers er voor kiest om tweestaps authenticatie toe te passen.

Dat is opvallend, niet in het minst omdat deze optie door Google reeds verschillende jaren (sinds 2011) wordt ondersteund. Hoeveel procent van de gebruikers precies tweestaps authenticatie aan heeft staan wist de zoekgigant helaas niet te vermelden.

Geen exact percentage genoemd

In een reactie op bovenstaande bekendmaking vroeg The Register hoe het komt dat Google er niet voor kiest om tweestaps authenticatie te verplichten. Google reageerde op de vraag door te stellen dat het bedrijf een zo hoog mogelijke gebruiksvriendelijkheid wil toepassen.

Daarnaast heeft Google gesteld dat ze er zeker van is dat haar dienst door veel minder mensen gebruikt zou worden op het ogenblik dat ze deze verplichting zouden doorvoeren.

Details over detectiemogelijkheden onbevoegde toegang

Tijdens de conferentie ging Google ook dieper in op enkele van de verschillende detectiemogelijkheden met betrekking tot het vaststellen van onbevoegde toegang tot een Gmail-account.

Op dit vlak raakte bekend dat een aanvaller vaak specifieke handelingen uitvoert zoals met name het uitschakelen van notificaties voor de eigenaar. Ook de wijze waarop een account wordt onderzocht met als doel om waardevolle informatie te achterhalen kent een vrij herkenbaar patroon.

Dit geldt eveneens voor het kopiėren van de contacten evenals de installatie van een filter. Door diverse detectiemogelijkheden aan te passen wil Google dat dergelijk gedrag in een vroeger stadium kan worden vastgesteld.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *