Gereguleerde Bitcoinbeurs afgekeurd door Amerikaanse beurswaakhond

Gereguleerde Bitcoinbeurs afgekeurd door Amerikaanse beurswaakhond

The Securities and Exchange Commission, beter bekend als de Amerikaanse beurswaakhond heeft het ingediende verzoek met betrekking tot het goedkeuren van een gereguleerde bitcoinbeurs afgekeurd.

Het was de tweeling Cameron en Tyler Winklevoss die er twee jaar geleden voor kozen om het verzoek in te dienen. Deze twee namen zullen bij menig aantal mensen wel een belletje doen rinkelen omdat ze er eerder voor kozen om een rechtzaak aan te spannen tegen de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg.

Na afloop van deze zaak ging de aandacht van de twee broers nagenoeg volledig naar bitcoins. Er wordt verwacht dat ze er samen minstens honderdduizend van in bezit hebben.

Te fraudegevoelig

Het voorstel van de tweeling had betrekking tot het oprichten van een soort van officieel aandelenfonds welke zou verbonden worden aan de waarde van een bitcoin.

Dit zou investeerders de mogelijkheid moeten geven om geld te investeren in de bitcoin zonder dat men eerst een bitcoin-portemonnee dient te openen. Volgens de Amerikaanse beurswaakhond is het oprichten van een dergelijk aandelenfonds echter vragen om problemen. Ze zou immers veel te fraudegevoelig zijn. Dit komt vooral verder uit het feit dat bitcoins tot op vandaag nog niet zijn gereguleerd als betaalmiddel.

De beslissing van The Securities and Exchange Commission is een grote klap voor de virtuele munt. De koers van de bitcoin ging op korte tijd dan ook met zo’n slordige 18 procent onderuit.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *