Gegevens werkzoekenden in Enschede op straat door e-mailfout

Gegevens werkzoekenden in Enschede op straat door e-mailfout

Een e-mailfout bij de gemeente Enschede heeft er voor gezorgd dat de gegevens van haast 900 werkzoekenden zomaar op straat zijn beland.

Toen een ambtenaar van Werk en Inkomen dertig personen door middel van een e-mail op de hoogte wou brengen van twee vacatures werd per ongeluk een compleet ander bestand doorgestuurd.

Het zou gaan om een document waarin de persoonlijke gegevens van 882 andere werkzoekenden waren terug te vinden. De gegevens die in de documenten staan aangegeven zijn niet alleen de naam en het telefoonnummer, maar ook het Burger Service Nummer evenals de hoogte van de uitkering die de werkzoekenden ontvangen.

Nadat de fout werd vastgesteld heeft de gemeente meteen actie ondernomen. Het deed dan ook binnen de 24 uur volgend op het incident melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Bovendien werd er aan de 30 mensen die het bericht hebben ontvangen gevraagd om deze, inclusief de bijlage te verwijderen.

De personen die in de bijlage stonden vermeld ontvingen bovendien een aangetekend schrijven om hen van het voorval op de hoogte te brengen. De gemeente heeft aangegeven de procedures voor de omgang met privacygevoelige informatie te zullen evalueren en aan te passen waar nodig.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *