Gebruik van mobiel internet door Nederlanders in andere EU-landen zit in de lift

Gebruik van mobiel internet door Nederlanders in andere EU-landen zit in de lift

Vanaf het ogenblik dat de roamingkosten met ingang van 15 juni van dit jaar werden afgeschaft kon er worden vastgesteld dat EU-burgers op vakantie veel frequenter gebruikmaken van mobiel internet.

Spectaculaire stijging van mobiel dataverbruik in buitenland

Het aantal Europeanen welke in de voorbije zomer in een ander EU-land net zo vaak mobiele data heeft verbruikt als in zijn of haar eigen land is zomaar even verdubbeld naar 31 procent. Deze conclusie kon worden getrokken op basis van de Eurobarometer. Telecomproviders hebben eerder reeds aangegeven dat er sprake is van een werkelijk spectaculaire stijging van het dataverbruik. Deze zou variëren van drie tot zes keer meer in vergelijking met de periode van voor 15 juni.

Reizigers die helemaal geen mobiel internet verbruiken gehalveerd

Het aantal reizigers die er voor kiezen om helemaal geen mobiele data te verbruiken in het buitenland kende dan weer een enorme daling. Deze doelgroep halveerde dan ook naar slechts 21 procent. Zeven op de tien inwoners van de Europese Unie zouden zich bovendien uitstekend bewust zijn van de afschaffing van de extra kosten voor bellen, sms’en en surfen. Toch blijft het verbruik in het buitenland bij 60 procent van de reizigers nog steeds een stukje beperkter in vergelijking met deze in eigen land.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *