Fox-IT pleit voor cybercommissaris

Fox-IT pleit voor cybercommissaris

Volgens mededirecteur Ronald Prins is Nederland toe aan een specialistische commisaris die de nationale digitale infrastructuur gaat bewaken.

Fox-IT is een van de grootste computer security bedrijven ter in Nederland deed zaterdag een oproep in het FD. Met nadruk op het Internet of Things – alle apparaten die we met z’n allen dagelijks aansluiten op het web. Het gebruik van al deze apparaten zou de samenleving kwestbaarder maken voor cybercriminelen.

Ronald Prins in het FD: Ik ben bang dat we net als bij de watersnoodrampen pas in actie komen als het te laat is. We hebben een deltacommissaris voor de dijken. Die man heeft een budget van een miljard euro per jaar met een mandaat waarmee hij dwars door alle ministeries heen zaken kan regelen. We hebben een cybercommissaris nodig met dezelfde bevoegdheden voor het beveiligen van internet.

Zelfrijdende auto’s werden ook als voorbeeld aangehaald. De komst hiervan maakt het noodzakelijk om verder na te denken over het verzamelen van gegevens en hoe opsporingsdiensten deze gegevens kunnen gebruiken.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *