Firefox Focus nu ook verkrijgbaar voor Android

Firefox Focus nu ook verkrijgbaar voor Android

Gebruikers die relatief anoniem willen surfen kunnen nu gebruik maken van Firefox Focus. Deze applicatie bewaart slechts een zeer beperkt aantal gegevens op het toestel. De app was eerder al verkrijgbaar voor iOS, maar is nu ook uitgebracht voor het Android platform.

Firefox Focus gaat een stuk verder ten opzichte van bijvoorbeeld de incognitomodus van Google Chrome. Alle webpagina’s die in deze modus worden bezocht worden door de browser niet opgeslagen. Dat neemt echter niet weg dat websites wel het surfgedrag van de gebruiker kunnen volgen.

Firefox Focus zorgt er voor dat de gegevens meteen worden verwijderd van je toestel op het ogenblik dat je klaar bent met surfen. Bovendien zorgt de app voor een blokkade tegen trackers. Hierdoor is het lastiger om de gebruiker van de app te tracken en wordt anoniemer surfen op eenvoudige wijze mogelijk gemaakt.

Sneller dan andere browsers

Een extra voordeel dat is verbonden aan Firefox Focus gaat schuil in het feit dat deze een stuk sneller werkt in vergelijking met andere browsers. Dit is deels te wijten aan het feit dat de app geen trackers en advertenties mogelijk maakt. Daardoor wordt de laadtijd van de website die je wenst te bezoeken aanzienlijk verkort.

Het is echter niet zo dat Firefox Focus zomaar alle advertenties blokkeert. De browser legt de focus op dit vlak namelijk uitsluitend op advertenties waarbij er gebruik wordt gemaakt van de zoekgeschiedenis. Denk wat dit betreft onder meer aan webwinkels die je ook naar andere websites achtervolgen. Andere advertenties worden in Focus wel gewoon weergegeven.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *