Europa geeft akkoord voor subsidie gratis wifi op openbare plekken

Europa geeft akkoord voor subsidie gratis wifi op openbare plekken

Het WiFi4EU voorstel heeft de goedkeuring ontvangen van niet alleen het Europees Parlement, maar ook van de Europese Raad evenals de Europese Commissie. Dit betekent concreet dat er een subsidie zal worden verstrekt voor de realisatie van gratis wifi-hotspots op diverse, openbare plaatsen verspreid over Europa.

Het Parlement evenals de Raad en de Commissie hebben er voor gekozen om een niet onaanzienlijk bedrag van 120 miljoen euro vrij te maken voor het project. Dit staat te lezen in een verklaring die door de Europese Commissie de wereld werd ingestuurd.

Tussen de 6.000 & 8.000 gemeenten verspreid over Europa zouden volgens het plan hotspots moeten krijgen op onder meer openbare pleinen, in parken en in ziekenhuizen. Lokale autoriteiten hebben de mogelijkheid om zich in de toekomst aan te melden voor de subsidie voor de realisatie hiervan. Vanaf wanneer dit mogelijk wordt is tot dusver echter nog niet bekend.

Jean Claude Junkcer, de president van de Commissie heeft aangegeven dat het nieuwe initiatief moet bijdragen aan de visie om in 2020 elk Europees dorp of elke stad te voorzien van een gratis, draadloze internetverbinding rondom de belangrijkste plaatsen. Er was voor het eerst sprake van WIFI4EU in september 2016. Het maakte deel uit van een groter geheel waaronder eveneens de beslissing om de roamingkosten in de Europese Unie af te schaffen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *