Egyptische overheid blokkeert nu ook OpenVPN protocol

Egyptische overheid blokkeert nu ook OpenVPN protocol

De overheid in Egypte is deze zomer begonnen met het blokkeren van verschillende nieuwssites. Volgens de meest recente cijfers zouden er inmiddels 400 verschillende websites geblokkeerd zijn.

De actie schoot haar doel enigszins voorbij omdat heel wat inwoners van het land er voor kozen om gebruik te maken van een VPN om op die manier de websites alsnog te kunnen bereiken. Dat kwam al snel onder de aandacht van de Egyptische overheid waardoor deze nu ook massaal VPN diensten begint te blokkeren.

De regering heeft aan internetproviders opgedragen om gebruik te maken van DPI (Deep Packet Inspection) waardoor verkeer naar de meeste VPN diensten kan worden herkend en geblokkeerd.

Een uitzondering op deze regel is VyprVPN. Die kan je namelijk gewoon gebruiken in Egypte door in de instellingen te kiezen voor het Chameleon Protocol. Chameleon is een VPN protocol dat intern bij VyprVPN ontwikkeld is. Bij andere VPN aanbieders is dit dus niet mogelijk.

VyprVPN Chameleon Protocol in Egypte
VPN in Egypte gebruiken? Meer informatie in VyprVPN Review.

Blokkade van twee protocollen

Dat ze er in Egypte niet blij mee zijn bleek al tijdens de maand augustus van dit jaar. Toen werd er al voor gekozen om de PPTP en L2TP protocollen te blokkeren. Echter zorgde deze actie er niet voor dat alle VPN protocollen werden geblokkeerd. VPN aanbieder met het OpenVPN protocol bleven dan ook nog steeds prima werken, althans tot 3 oktober.

Inmiddels heeft Egypte er dan ook voor gekozen om ook OpenVPN een blokkade op te leggen. Het lijkt er naar uit te zien dat internetproviders in het land ook DPI-technieken inzetten om OpenVPN pakketten te detecteren. Zodra dit is gebeurd wordt er door de provider in kwestie automatisch een blokkade opgeworpen waardoor de dienst niet langer kan worden gebruikt. Met VyprVPN omzeil je deze blokkade.

VPN in Egypte gebruiken? Meer informatie in VyprVPN Review.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *