Duitse politie krijgt hulp van Facebook bij beveiligen van accounts

Duitse politie krijgt hulp van Facebook bij beveiligen van accounts

In de aanloop naar de verkiezingen in Duitsland heeft Facebook haar hulp verleend aan Duitse Bondagsleden voor wat de beveliging van hun identiteit op het internet betreft.

De samenwerking kwam er door een overleg tussen Facebook evenals de vertegenwoordigers van de Bondsdag en het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik.

Het gesprek tussen de verschillende partijen kwam er met het oog op de verkiezingen die in Duitsland in september van dit jaar zullen worden gehouden.

Risico’s en mogelijkheden van digitalisering

Tijdens het gesprek tussen de beide partijen werd er onder meer gesproken over de risico’s, maar ook over de mogelijkheden die de digitalisering met zich meebrengt. Bovendien kregen politici ook advies van Facebook over hoe ze nu het best hun digitale identiteit kunnen beschermen.

Eventuele cyberaanvallen zouden volgens het BSI zomaar de aanwezigheid van politieke partijen op het internet kunnen beïnvloeden en dat moet absoluut voorkomen worden. Bovendien zou op deze manier ook het beeld van een bepaalde politieker of partij negatief kunnen worden beïnvloed waardoor het een impact zou kunnen hebben op de verkiezingsuitslag.

Bij monde van BSI-directeur Arne Schönbohm werd gesteld dat alle politieke partijen zich bewust zijn van mogelijke digitale beïnvloeding en er de nodige (preventieve) acties tegen zullen ondernemen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *