Dit zijn de veiligste Android-smartphones volgens Google

Dit zijn de veiligste Android-smartphones volgens Google

Google heeft een lijst de wereld ingestuurd waar volgens het bedrijf de Android-smartphones op zijn terug te vinden die het meest consistent van beveiligingsupdates worden voorzien. Dit zorgt er voor dat de toestellen kunnen worden bestempeld als de veiligste Android-smartphones op de markt.

Android wordt steeds veiliger

Een nieuw rapport dat door Google werd vrijgegeven stelt dat het mobiele operating system van de zoekgigant steeds veiliger wordt. Op het ogenblik dat het rapport werd opgemaakt waren er verspreid over de wereld 1,4 miljard actieve Android-toestellen.

Daarvan zou meer dan de helft het voorbije jaar een beveiligingsupdate hebben gekregen. Dit zorgt er in de praktijk voor dat meer dan 735 miljoen toestellen volgens het bedrijf afdoende zijn beschermd tegen een groot aantal kwetsbaarheden in het systeem.

Door de jaren heen bleef aan Android een beetje de reputatie hangen dat het OS niet veilig zou zijn. Dit zou in het bijzonder worden veroorzaakt door de niet onaanzienlijke aanpasbaarheid van de software. Hierdoor zouden kwaadwillenden vrij eenvoudig kunnen inbreken.

Toch heeft Google het voorbije jaar aanzienlijke stappen in de juiste richting gezet. Deze stappen hebben er onder meer voor gezorgd dat het ook met een oudere versie van Android mogelijk is om je toestel toch degelijk te beschermen tegen heel wat potentiële dreigingen.

Maandelijkse beveiligingsupdates

Eind 2015 pakte Google met het nieuws uit dat het vanaf dat ogenblik zou beginnen met maandelijkse beveiligingsupdates voor haar Android besturingssysteem. Dit is echter tot op vandaag nog lang niet overal het geval.

Amper de helft van de smartphones die in gebruik zijn voert immers een dergelijke update door. Toch moet hier een kanttekening bij worden gemaakt. Het zouden immers vooral de Chinese merken zijn die het niet zo nauw nemen met de vereiste om maandelijkse beveiligingsupdates uit te voeren. Gelukkig zijn er heel wat fabrikanten die deze updates wel doorvoeren voor hun systemen. Om hun handelswijze te prijzen heeft Google er nu voor gekozen om hen even extra in de kijker te zetten.

Veiligste Android-smartphones

Dat brengt ons bij de kern van dit artikel. Wat zijn nu volgens Google de veiligste Android-smartphones op de markt? Wel, in de lijst vinden we in eerste instantie enkele vrij voorspelbare namen terug.

Het gaat hierbij om de Google Pixel evenals de Google Pixel XL. Ook de Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 6 evenals de Nexus 5 worden in de kijker gezet. Deze smartphones worden stuk voor stuk door Google zelf van software voorzien wat er voor zorgt dat ze steeds over de meest optimale versie beschikken.

Er zijn echter ook toestellen van andere bedrijven die het goed doen. Het gaat hierbij om de OnePlus 3, de Samsung Galaxy S7 evenals de Sony Xperia X Compact. Ook de Asus Zenfone 3 evenals de LG V20 zijn volgens Google haast altijd up 2 date.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *