Cybercrimineel die Apple afperste opgepakt in Londen

Cybercrimineel die Apple afperste opgepakt in Londen

Eén van de cybercriminelen die recent Apple probeerde af te persen zou zijn opgepakt in Londen. Het zou gaan om een 20-jarige man.

Hij zou zijn aangehouden door het Britse National Crime Agency, maar het agentschap wil geen concrete details geven over de zaak. De beheerders van een e-mailaccount dat al eerder was aangewend om dienst te doen in een afpersingszaak stellen echter dat het gaat om één van hun medeplegers.

Turkish Crime Family

De groep die zichzelf de ‘Turkish Crime Family’ noemt claimde eerder de wachtwoorden van miljoenen iCloud-gebruikers in handen te hebben. De hackers wilden van Apple een bedrag ontvangen van 75.000 dollar. Indien Apple hier niet mee instemde zouden ze vanop afstand een groot aantal iPhone toestellen wissen.

Geen sprake van hack bij iCloud

De claim van de groep kon tot dusver nog steeds niet geverifieerd worden. Bovendien zou er volgens Apple ook helemaal geen sprake zijn van een hack bij iCloud. Mogelijk zou het dan ook gaan om wachtwoorden die bij een eerdere hack reeds waren buitgemaakt.

De cybercriminelen probeerden hun dreigement kracht bij te zetten door aan verschillende media kleine sets met data te sturen. Dit maakte evenwel weinig indruk, niet in het minst omdat er zo helemaal niet wordt aangetoond dat er daadwerkelijk sprake is van miljoenen accounts die mogelijks zijn gehackt.

Verdenking van chantage en hacken

De 20-jarige man die is gearresteerd door de Britse politie wordt niet alleen verdenkt van chantage, maar ook van hacking. Tijdens een huiszoeking bij hem thuis zouden alvast verschillende stukken elektronica in beslag genomen zijn.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *