Cryptocurrencies stevig onderuit na speculaties over strenger toezicht

Cryptocurrencies stevig onderuit na speculaties over strenger toezicht

De koersen van nagenoeg alle cryptomunten zijn hard gezakt naar aanleiding van berichten die stelden dat verschillende landen nadenken over een strenger toezicht. Met name de Bitcoin kreeg flinke klappen tot een niveau van 10.500 dollar.

Deze daling zorgde er voor dat de Bitcoin terug is gezakt naar haar oorspronkelijke niveau voor de explosieve stijging in december van vorig jaar. Op dat ogenblik steeg de koers van één BTC namelijk tot boven de 20.000 dollar. In het bijzonder berichten over toezichthouders die strengere regels willen invoeren in verschillende landen hebben er voor gezorgd dat de koersen stevig onder druk zijn komen te staan.

China dreigt met verbod op cryptocurrencies

Een Chinese centrale bankier heeft gesteld dat China de handel in cryptocurrencies zou moeten verbieden. Bovendien zouden ook gerelateerde diensten moeten worden betrokken in de ban. De Chinese centrale bankier zou diens voorstel hebben gelanceerd tijdens een meeting van Chinese beleidsmakers. Dit wordt gemeld door persbureau Reuters op basis van een gespreksverslag welke ze in handen heeft gekregen. China zou de vrees voor een financiële bubbel zien als voldoende reden om een ban op de agenda te zetten.

Ook crypto gerelateerde diensten blokkeren

De blokkade zou op basis van bovenstaande informatie dus niet uitsluitend betrekking hebben tot de handelsplatformen die Bitcoin en andere cryptocurrencies aanbieden, maar ook tot aanbieders van gerelateerde diensten. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan de wallets waarin de tokens worden opgeslagen. De speculatie over een hardere aanpak in China voor cryptocurrencies is eigenlijk niets nieuws onder de zon. Er wordt immers al vele maanden druk over gespeculeerd.

Frankrijk denkt aan regulering cryptomarkt

In Frankrijk heeft de Minister van Financiën tot slot eveneens aangegeven dat er een soort van regulering moet komen voor cryptovaluta’s. In het bijzonder heeft een voormalige topman van de Franse centrale bank de opdracht gekregen om uit te pakken met een voorstel om niet alleen witwaspraktijken, maar ook bijvoorbeeld de financiering van terroristen met behulp van cryptocurrencies aan te kunnen pakken. Aan welke regels Frankrijk hiervoor precies denkt is vooralsnog niet bekend.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *