Connexxion voorziet bussen in Haagse regio van gratis wifi

Connexxion voorziet bussen in Haagse regio van gratis wifi

Conexxion en de Metropoolregio Den Haag Rotterdam hebben bekend gemaakt dat alle bussen van Connexxion (120 in totaal) die in de Haagse regio actief zijn zullen worden voorzien van gratis wifi.

Gratis wifi komende maand reeds beschikbaar

Busreizigers zouden in de komende maand reeds moeten kunnen genieten van gratis wifi op de Connexxion bussen. De bussen die deze dienst aanbieden aan haar reizigers zullen herkenbaar zijn door middel van een wifi-sticker welke op de buitenkant van de bus zal zijn terug te vinden.

Connexxion heeft alvast aangegeven dat het alles in het werk zal stellen om te voorkomen dat de verbinding traag wordt wanneer er bijvoorbeeld veel mensen op hetzelfde ogenblik gebruik van zullen maken. Men zou dit doen door het toepassen van een fair use policy. De snelheid van de verbinding zal hierdoor eerlijk worden verdeeld over alle inzittenden van de bus.

“Dit moet er voor zorgen dat iedereen gedurende de volledige busrit de mogelijkheid zal hebben om te blijven appen, mailen, tweeten en ga zo maar door”.

Vervoersbedrijf HTM biedt bewust geen wifi aan

Het Haagse vervoersbedrijf HTM heeft eerder de keuze gemaakt om geen wifi aan te bieden aan haar reizigers. Dit niet in haar bussen, maar ook niet in de trams. Daar tegenover staat dat draadloos internet wel beschikbaar is bij sommige haltes. Ernst Moeksis van HTM liet zich ontvallen dat vooral de kosten op dit vlak een doorn in het oog zouden zijn van het bedrijf.

Openbare WIFI gebruiken? Beveilig jezelf met een VPN!

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *