CIA vindt WikiLeaks vijandige inlichtingendienst

CIA vindt WikiLeaks vijandige inlichtingendienst

CIA-directeur Mike Pompeo heeft hard uitgehaald naar WikiLeaks. Hij stelde in de eerste publieke toespraak sinds zijn aanstelling namelijk dat we WikiLeaks moeten zien als een vijandige inlichtingendienst.

De website zou volgens Pompeo dan ook gesteund worden door diverse schimmige landen waaronder Rusland. Naar WikiLeaks-oprichter Julian Assange haalde Pompeo uit door te stellen dat hij een narcist, een oplichter en een lafaard is.

Ambassade van Ecuador in Londen

Assange, de persoon die achter de oprichting van de klokkenluiderssite zit houdt zich al verschillende jaren schuil in de ambassade van Ecuador in Londen. Hij vreest immers niet alleen door de Amerikaanse, maar ook door de Zweedse regering te worden vervolgd. WikiLeaks staat er namelijk in het bijzonder om bekend gevoelige informatie te verspreiden over regeringen en andere belangrijke organisaties. Vooral de Verenigde Staten zijn reeds meermaals het doelwit geweest.

Russische inlichtingendienst

Pompeo is van mening dat GRU WikiLeaks heeft gebruikt om materiaal te verspreiden dat door de Russische militaire inlichtingendienst tijdens de recente presidentsverkiezingen in Amerika werd gestolen van de computers van de Democratische partij. De conclusie van de Amerikaanse inlichtingendiensten is dan ook dat Rusland de e-mails heeft gehackt en samen met andere acties er voor heeft gezorgd dat de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in het voordeel van Donald Trump konden worden beslecht.

"Ik hou van WikiLeaks"

Op een campagnebijeenkomst vorig jaar in oktober liet Trump zich nog lovend uit over de organisatie die verantwoordelijk was voor het hacken van de e-mailaccounts van de Democratische partij. Toen stelde hij ook letterlijk te houden van de klokkenluiderssite. WikiLeaks is verantwoordelijk voor de publicatie van tal van geheime documenten van de Amerikaanse regering en stelt dat het haar doel is om de geheimhouding van de overheid aan te vechten. Bovendien wil ze ten volle transparantie promoten.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *