China wil sluiting Bitcoinbeurzen doordrukken

China wil sluiting Bitcoinbeurzen doordrukken

In China gaan stemmen op om de Bitcoinbeurzen te sluiten. The Wall Street Journal claimt te weten dat het vooral de centrale bank van China is die de drijvende kracht zou zijn achter het nakende verbod. Het land zou al begin dit jaar hebben onderzocht welke maatregelen er kunnen worden genomen om te voorkomen dat geld door middel van Bitcoins wordt witgewassen. Dit bleek niet succesvol waardoor het land nu geen andere mogelijkheid ziet dan over te gaan tot het instellen van een volledige ban op Bitcoinbeurzen.

Bang voor succes van cryptocurrencies

China zou er vooral bang voor zijn dat haar inwoners hun kapitaal gaan investeren in cryptocurrencies. Dit zou ze namelijk de mogelijkheid bieden om hun geld op te slaan zonder tussenkomst van de Chinese overheid. Bitcoin is dan ook gedecentraliseerd waardoor er geen sprake is van een controle die China wel hanteert voor de in- en uitstroom van kapitaal.

Verband tussen koers van yuan en Bitcoin-prijs?

Analisten hebben reeds enige tijd geleden aangegeven dat er een bepaalde connectie zou bestaan tussen de koers van de Chinese yuan en de actuele prijs van een Bitcoin. Vanaf het ogenblik dat de waarde van de yuan daalt zouden Chinezen er dan ook voor kiezen om te investeren in Bitcoins. Deze werkwijze schopt tegen het been van de Chinese overheid waardoor deze laatste er het liefst zo snel mogelijk komaf mee wil maken. De tweede grootste Chinese Bitcoinbeurzen, namelijk de BTCC evenals de Huobi hebben wel aangegeven tot dusver nog geen schrijven te hebben ontvangen van de overheid. Beiden gaven wel aan dat ze de (nabije) toekomst met de nodige angst tegemoet zien.

Eerder verbod op initial coin offerings

Het is absoluut niet de eerste keer dat cryptocurrencies in het vizier van Chinese overheid komen. Eerder vaardigde deze dan ook al een verbod uit voor initial coin offerings. Het ging hierbij om een kruising van een beursgang met een crowdfundingsactie van een gloednieuwe cryptocurrency. Het spreekt voor zich dat dit zowel voor beleggers als voor speculanten bijzonder slecht nieuws was. Zij zagen immers een gouden kans door hun neus geboord worden.

Het Chinese verbod dat werd uitgevaardigd op ICO’s zorgde er voor dat de koers van de Bitcoin aan het begin van deze maand een serieuze duikvlucht nam. De koers zakte dan ook naar een prijs van ‘amper’ 4000 dollar per digitale munt. De koers wist zich later wel weer gedeeltelijk te herstellen naar een waarde van 4400 dollar. Het nieuws dat China de Bitcoinbeurzen wil sluiten zet de Bitcoinprijs evenwel terug sterk onder druk. De actuele waarde is dan ook wederom flink gedaald naar 4100 dollar.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *