China kiest voor strengere online privacywetgeving

China kiest voor strengere online privacywetgeving

Komende donderdag wordt er een nieuwe Chinese privacywetgeving van kracht. Deze nieuwe privacywetgeving verbiedt online serviceproviders in het land om persoonlijke informatie van klanten te verzamelen en door te verkopen.

Vanaf dit ogenblik is het providers dus niet meer toegestaan om informatie te verzamelen die niet relevant is aan de diensten die ze aanbieden. Bovendien zullen de gegevens die wel nog mogen worden verzameld moeten worden verwerkt volgens de geldende, wettelijke regels.

Informatie verwijderen

Een ander punt dat wordt geïntroduceerd met de nieuwe privacywetgeving heeft betrekking tot het feit dat Chinese klanten straks aan hun internetprovider mogen vragen om bepaalde informatie te verwijderen indien daar misbruik van wordt gemaakt. Bovendien is het werknemers niet toegestaan om ontvangen informatie te lekken of door te verkopen. Op het ogenblik dat bedrijven niet blijken te voldoen aan de nieuwe wetgeving kunnen ze geconfronteerd worden met hoge boetes.

Ook nieuwe regels voor drones

Naast bovenstaande worden er eveneens nieuwe regels geïntroduceerd voor drones. Particuliere drones zullen bijvoorbeeld niet meer mogen wegen dan 250 gram en dienen geregistreerd te worden onder een echte naam. Vooral dit laatste is iets wat tot dusver absoluut niet altijd het geval was, in tegendeel.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *