Brein treft schikking met uploader van Libra Release Team

Brein treft schikking met uploader van Libra Release Team

Brein heeft bekend gemaakt dat het een schikking heeft getroffen met de belangrijkste uploader en met de oprichter van het Libra Release Team.

De groep focuste zich met haar releases op torrentnetwerken evenals usenet op de Nederlandse markt. Brein zou met de beide leden van het Libra Release Team een schikking hebben getroffen voor een bedrag van 8000 euro. De uploader zou bovendien een last onder dwangsom hebben ontvangen door middel van een ex-parte verzoekschrift. Deze dwangsom zou betrekking hebben tot een bedrag van 2000 euro per dag.

De uploader zou zich schuldig hebben gemaakt aan het verspreiden van auteursrechtelijk beschermde content via torrents op Place2home.org. Dit gebeurde eveneens op usenet door middel van de spotwebsite Place2home.net. In totaal zouden er volgens Brein zo’n 800 bestanden geupload zijn. De stichting stelt verder dat het Libra Release Team uit zo’n 8 tot 10 leden bestaat. De uploader zou fungeren als sleutelfiguur.

Om zich toegang te kunnen verschaffen tot de links naar de films en series op Place2home moesten de gebruikers een bedankje sturen naar de uploader. Brein heeft als voorbeeld de film Snatched aangehaald. Hiervoor zou de uploader in kwestie zo’n 600 bedankjes hebben ontvangen.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *