BREIN treft schikking met handelaar die streams aanbod naar duizenden tv-zenders

BREIN treft schikking met handelaar die streams aanbod naar duizenden tv-zenders

BREIN heeft een schikking getroffen met een handelaar die tegen betaling een zogenaamde IPTV-dienst aanbood.

De aanbieder maakte zich schuldig aan de verkoop van abonnementen en settopboxen met abonnementen. Bovendien werden er niet uitsluitend IPTV-streams getoond, daarnaast konden de gebruikers van de dienst ook recente films bekijken. De schikking die door BREIN met de handelaar werd getroffen was goed voor een bedrag van zo’n slordige 10.000 euro.

"Voordelig betaalde zenders kijken"

Het ex-parte bevel van BREIN maakt duidelijk dat de aanbieder van de ongeautoriseerde streams zijn diensten aan de man bracht via een webwinkel, maar ook door middel van advertenties op Marktplaats. Er werd geadverteerd met een tekst als "Voordelig betaalde zenders kijken".

Fox, Film1 & Ziggo

De aanbieder in kwestie zou een abonnement hebben aangeboden aan zijn klanten voor een bedrag van 80 euro per jaar. Bovendien was er de mogelijkheid om een geprepareerde mediaspeler te ontvangen voor een bedrag van €119,95 inclusief jaarabonnement. Het IPTV-onderdeel van de aangeboden dienst was goed voor in totaal 1783 signalen die werden gecategoriseerd op land. Op deze manier was het voor klanten mogelijk om diverse zenders te bekijken. Het ging hierbij onder meer om de betaalzenders Fox, Film1 en Ziggo.

Aanbieden van ongeautoriseerde streams via eigen servers

BREIN is van mening dat er in deze kwestie geen sprake is van een wederverkoper. Ze is deze mening toegedaan omdat de handelaar ongeautoriseerde streams aanbood via diens eigen servers. Bovendien werden er eveneens recente films tegen betaling vertoond via deze servers. De conclusie dat de man in kwestie daadwerkelijk leverde waarmee hij adverteerde werd getrokken op het ogenblik dat BREIN er voor koos om zelf een bestelling te doen.

Video on demand-sectie

Het IPTV-abonnement was niet de enige dienst die door de handelaar in kwestie werd aangeboden. Klanten konden bijvoorbeeld ook gebruikmaken van een complete video on demand-sectie. Vanaf december vorig jaar zouden hier zomaar even 545 high definition films in zijn aangeboden, aldus BREIN. Ook deze films werden gestreamd vanaf de servers van de aanbieder.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *