BREIN bindt strijd aan met illegale internet radiostations

BREIN bindt strijd aan met illegale internet radiostations

Stichting BREIN heeft voor de eerste keer een online radiozender zonder licentie uit de lucht gehaald.

Het zou hierbij gaan om GBC Radio. Deze online radiozender stond er om bekend onder andere verzoeknummers van luisteraars te draaien. De inkomsten werden verkregen door het verkopen van advertenties.

Dwangsom tot 50.000 euro

Om haar gelijk te halen moest BREIN wel naar de rechter. Deze bepaalde dat de online radiozender met onmiddelijke ingang moest stoppen met uitzenden. Indien ze hieraan niet voldeed moest er een dwangsom per dag worden betaald van 2.000 euro. Het maximumbedrag werd bovendien vastgesteld op 50.000 euro.

"Licentie voor een paar tientjes per maand"

De directeur van BREIN, Tim Kuik liet naar aanleiding van dit hele voorval optekenen dat internetstations de mogelijkheid hebben om voor slechts een paar tientjes per maand een licentie aan te kopen.

“Eigenlijk is dit niet meer dan normaal. Net zoals je moet betalen voor het aankopen of gebruiken van apparatuur is het vanzelfsprekend dat er ook wordt betaald voor de muziek die wordt gebruikt”
-Tim Kuik.

De beheerder van het internetstation heeft ondertussen een melding op diens website geplaatst waarmee duidelijk wordt dat ze is gestopt op last van BREIN. Er wordt wel aangegeven dat dit niet het einde betekent van GBC Radio.

De eigenaar stelt immers dat hij terug zal komen met een geldige licentie. BREIN heeft ondertussen laten weten na deze succesvolle zaak nog meer illegale internetradio’s te zullen aanpakken.

Leave your thought here

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *